Kettingzaagkunst…

Published by Marie-Louise Loomans on

De hoogte boom in Wales is geveld door een storm. De autoriteiten wilden hem verder laten omhakken maar daar ging boomzaagkunstenaar Simon O’Rourke dwars voor liggen. Hij wist met een alternatief voorstel de overgebleven stam om te ‘zagen’ in symbolisch naar de lucht reikende hand. Boomzaagkunstenaars zien vaak een origineel kunstobject in het restant van een boomstam.
Stichting Celebritrees ontwikkelde een amusant en informatief tv format rond deze kunstenaars die ‘creatief met houtrestanten’ zijn en bomen die geen boom meer kunnen zijn een tweede leven als kunstobject schenken. Kijk bij onze projecten voor meer informatie hierover het tv format.

Source: A Picture Is Worth 1000 Words/ Bron: Een beeld zegt meer dan 1000 woorden…

Zoals beeldhouwers kunst uit marmer of graniet houwen zagen kettingzagers kunst uit hout. Vaak uit resten boomstam. Zoals Sander Boom die in 2009 Nederlands Kampioen Sculptuurzagen werd en nu als een van de beste van de wereld bekend is. In Trouw stond in 2012 een interessant artikel over deze vaak uit de hand gelopen hobby:
https://www.trouw.nl/nieuws/kunst-met-een-kettingzaag~bfde8a0a/ol

Andere getalenteerde boomzaagkunstenaars:
Jeroen Boersma: https://boomzaagkunst.nl/
Roel van Wijlick: https://www.boomtotbeeld.com/
Mark Rhebergen: https://treeart.nl/
Dirk Reinders: https://www.beeldhoutwerk.nl/
Rob Peters: https://www.beeldighout.nl/
Erik van der Leur: https://www.motorzaagkunst.nl/
James Arbor: https://www.jamesarbor.com/kettingzaagkunst/
https://www.woodcarving.nl/

Zelf aan de slag? Ga dan eerst in de leer voor de ambachtelijke vak!
https://www.stihl.nl/nl/tuinadvies-inspiratie/hout-ideeen-zelf-maken/houten-tuindecoratie/houtsculpturen-maken-kettingzaag

Het blijft bijzonder dat vakmensen met zulk grof materiaal als een kettingzaag toch verfijnde kunstobjecten kunnen creëren.

Categories: