Celebritrees Cirkel

Published by Marie-Louise Loomans on

Omdat wij bomen de sterrenstatus willen geven die hen toekomt leggen we de Celebritrees Cirkels aan om beroemde personen te eren met hun levensbomen. De bijna 3000 jaar oude Keltische levensbomencirkel bepaald met de geboortedata welke levensboom bij iemand hoort:
Louise van Gaal is een populier, Herman van Veen een Linde, Linda de Mol een Spar en André Kuipers een Hazelaar. Internationale beroemheden die we in onze Celebritrees Cirkels een eigen levensboom gunnen zijn o.a. ET regisseur Steven Spielberg, hij is een Vijgenboom, Harry Potter schrijfster J.K. Rowling, zij is een Cipres en Pirates of the Carribean filmmuziek componist/producent Hans Zimmer die een Wilg als levensboom heeft. 21 verschillende boomtypes vormen zo cirkel. 21 beroemdheden worden met hun levensboom min of meer onsterflijk. Kunstenaars ontwerpen omheiningen, geïnspireerd door het werk van de beroemdheid, die om de levensbomen heen worden geplaatst. Schildjes en een app. geven de informatie over zowel de beroemdheid, nationale als internationale artiesten, wetenschappers, sporters, schrijvers, schilders, acteurs, componisten etc. Hun levensbomen symboliseren de meerwaarde die deze bekende personen aan de samenleving toevoegen en inspireren anderen om ook hun levensboom te planten om zo een bijzonder moment in het leven te markeren.

De beroemde Hollywood ‘Walk of Fame’, waar sterren hun ster van ingelegde mozaïek krijgen, heeft er met dit duurzame initiatief een groene variant bij. Zo’n ster is mooi maar draagt niets bij aan de natuur. Sterker nog: hij neemt een stukje aarde in beslag waar óók een boom had kunnen staan. De levensbomen in de Celebritrees Cirkels hun gaven nog honderden jaren met de wereld! We willen deze Celebritrees Cirkels het liefst aanleggen op prominente locaties die goed bereikbaar zijn voor een breed publiek. Onze ambitie is om deze Celebritrees Cirkels behalve in Nederland ook in andere Europese landen/hoofdsteden aan te leggen. Bekende mensen die zich verdienstelijk maken voor de samenleving en levensbomen zijn universeel.

In het midden van de Celebritrees Cirkels wordt een wilde bloemencirkel aangelegd om de bestuivers te helpen met hun belangrijke taak. In het midden van ie bloemencirkel plaatsen we een kunstwerk van een kunstenaar. Bezoekers kunnen uitrusten en een gesprek voeren op de Social Sofa’s die we tussen de bomencirkel en de bloemencirkel in plaatsen. Zo krijgt de Celebritrees Cirkel een kleurig hart dat bijdraagt aan biodiversiteit en een sociaal dat mensen uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan.

Voor meer informatie:Categories: