Een boom hoger dan Miss Liberty?

Published by Marie-Louise Loomans on

In april 2022 ontdekte een team van de Peking Universiteit een boom van 76.8 meter hoog in het Medog gebied in zuidwest China, een autonome regio in Tibet. De boom kreeg meteen de eervolle titel ‘China’s hoogste boom aller tijden’. Helaas voor de boom hield dit record niet lang stand. Al een maand later werd een nog hogere boom van 83,2 meter ontdekt in Zayu County.
En in mei van dit jaar moest ook deze boom zijn titel afstaan. In Bome County, eveneens een onafhankelijk deel van Tibet, werd in een afgelegen vallei een Cipres ontdekt die het ontdekkingsteam versteld deed staan. Met een indrukwekkende lengte van102 meter wordt verondersteld dat dit de tweede hoogte boom ter wereld moet zijn. Ter vergelijking: het beroemde standbeeld van Gustave Eiffel en Frédéric Auguste Bartholdi ‘Statue of Liberty‘, bijgenaamd Miss Liberty, dat sinds 1886 de haven van New York siert is 93 meter hoog.
Meer over deze spectaculaire ontdekking is te lezen in dit artikel dat op Livescience.com werd gepubliceerd.

https://www.livescience.com/planet-earth/plants/asias-tallest-tree-discovered-hiding-in-the-worlds-deepest-canyon-in-china

De Cipres is een van de levensbomen. Mensen die geboren zijn op deze data, 25 januari – 3 februari en van 26 juli – 4 augustus hebben deze boom als levensboom.
https://www.celebritrees.nl/levensboom/de-cipres/

Categories: