Over ons

Over Celebritrees

KvK: 81086652

IBAN: NL37 TRIO 0320 1765 84

Het Bestuursteam

Maria Louisa Petronella Loomans

Bestuurslid | Voorzitter

Mijn naam is Marie-Louise Loomans. Sinds mijn kindertijd, ik werd in 1958 in het Brabantse klokkendorp Asten geboren, hou ik al intens veel van bomen. In vrijwel elke boom kan ik een gezicht ontdekken. Naarmate ik ouder werd en meer over bomen leerde nam mijn bewondering voor hen toe. Ze zijn essentieel voor het hele leven op aarde. Er worden te veel bomen onnodig gekapt terwijl herplanting achterblijft. Zelfs het 80.000 (!) jaar oude Pando-bos in Utah, dat bekend staat als het oudste levende organisme op aarde, dreigt te bezwijken door toedoen van ons mensen.

“Hoe kan ik iets aan die ‘ontbooming’ doen?”

Op deze vraag wilde ik graag een speels antwoord geven. Iets dat mijzelf en anderen aan zou spreken.

Toen ik een paar jaar geleden kennis maakte met de Keltische Bomencirkel wist ik: dit is het antwoord op die vraag. De 21 levensbomen uit deze cirkel inspireerde mij om een aantal originele projecten te bedenken om te gaan realiseren. Mijn brede ervaring als tv programmamaker en een opleiding in het onderwijs kwamen daarbij goed van pas. Stichting Celebritrees heb ik is opgericht met het doel om bomen, vooral de levensbomen, als echte sterren in de spotlights te zetten. Mijn levensboom is de Den waaraan vooral de kwaliteiten kieskeurigheid (vooral in de liefde), het streven naar perfectie en actief zoeken om doelen te verwezenlijken worden toegeschreven. En laat dat laatste nou mooi aansluiten bij wat ik voor ogen heb met deze stichting: mensen op een speelse manier kennis laten maken met hun persoonlijke levensboom. Ik ben ervan overtuigd dat wie een levensboom voor zichzelf of voor een ander heeft geplant zich bewust is van de verantwoordelijkheid die mensen voor bomen dragen. Met welke projecten dit ideaal wordt gerealiseerd ontdek je op deze website.

Marie-Louise Loomans

Oprichter & voorzitter bestuur

info@celebritrees.nl

Sybrecht Rixt Lanting

Bestuurslid | Secretaris

Mijn naam is Rixt Lanting en mijn liefde voor bomen (onbewust weliswaar) begon al jong toen ik geregeld naar de hoogste toppen klom. Bij ons vakantiehuisje stonden enorme dennen die uitstekende klimbomen blijken te zijn. De geur van hars en de gevleugelde zaadjes van de dennenappels intrigeerden me enorm. Inmiddels ben ik me steeds meer bewust van het belang van bomen en voel ik een warme verbondenheid met deze prachtige verschijningen. Want dat zijn ze: in alle verschillende vormen, kleuren, grootte etc. bepalen bomen onze horizon. Tijdens mijn vele omzwervingen op verschillende continenten hebben bomen, bossen en wouden een enorme indruk op me gemaakt. Van tropisch regenwoud, nevelwoud, breedste boom ter wereld tot de beuken in mijn achtertuin. Maar zo zag ik ook de ontbossing van het tropisch regenwoud op bijvoorbeeld Ssese Islands in Oeganda waar tropische reuzen plaats moesten maken voor palmplantages. Een vreselijke aanblik, flora en fauna totaal vernietigd. Helaas heb ik dit ook in Azië veel gezien. Het maakt dat ik graag de uitnodiging aannam om plaats te nemen in stichting Celebritrees zodat ik m.n. met mijn onderwijservaring een steentje kan bijdragen in de bewustwording bij kinderen en bomen de aandacht kan geven die ze verdienen.

Ik had nog nooit van de Keltische boomhoroscoop gehoord en was verbaasd over hoe treffend deze is. Als Cipres herken ik me vooral in het aangaan van nieuwe uitdagingen en het tevreden zijn met weinig. “De cipres is dol op de zon en heeft een grote behoefte aan onafhankelijkheid. Deze wil graag weten wat de zin van het leven is en gelooft in dingen als bijvoorbeeld reïncarnatie. Cipressen beschikken over een goed relativerings- en incasseringsvermogen.” Een passende beschrijving waarin ik me herken. De Keltische Bomencirkel is een prachtige ingang om bomen in het zonnetje te zetten!

Rixt Lanting

Secretaris

Leander Floris Loomans

Bestuurslid | Penningmeester

Leander
Mijn naam is Leander Loomans. Ik ben op 29 juni 1997 in Blaricum geboren. Rondom ons huis stonden altijd mooie oude bomen. Als kind zag ik de eekhoorns door die bomen rennen. Er leefden ook uilen in. Tijdens mijn kindertijd speelde ik vaak in die bomen. Van omzwervingen in de mooie natuur van ‘t Gooi herinner ik me die majestueuze oude eiken en beuken waar je als jongen heerlijk in kon klimmen. Op mijn eerste school, de Larense Montessorischool, werd ook veel aan natuureducatie gedaan. Tijdens mijn VWO studie aan het Griftland College in Soest maakte ik kennis met bomen die een belangrijk rol speelden in de Griekse, Noorse en Germaanse mythologie. Boomhelden uit films zoals de Ent Treebeard uit de ‘Lord of the Rings’ en Groot uit ‘The Guardians of the Galaxy’ vond ik natuurlijk ook
leuk.

Inmiddels ben ik eindejaarsstudent informatica in Leiden waar ik opgeleid word tot software-engineer. Toen ik het afgelopen jaar stage liep bij Stichting DotSpace, een organisatie dat zich bezighoudt met satellietdata, schrok ik enorm van de snelheid en grootschaligheid waarmee oeroude bossen worden vernietigd, hoofdzakelijk voor financieel gewin. Dit kan niet in dit tempo doorgaan. Velen weten dit, maar nog niet iedereen komt in actie. Toen mijn moeder Marie-Louise haar ideeën, om van bomen sterren te maken, met mij deelde was ik meteen enthousiast. Met behulp van de levensbomen uit de oude Keltische Bomencirkel wordt het voor iedereen mogelijk om op een leuke en persoonlijke manier bij te dragen aan de oplossing van onze gezamenlijke klimaatproblematiek. Het denken in oplossingen is typerend voor mij als mens.

Als penningmeester, software engineers zijn natuurlijk goed met cijfers, ben ik toegetreden tot het bestuur. Onze accountant zorgt verder officieel voor de financiën. Het is voor mij ook een uitdaging om de website voor deze stichting zowel in technisch als in creatief opzicht te onderhouden. Mijn levensboom is de Appelboom!

Leander Loomans

penningmeester

Dick Preesman

Bestuurslid

Mijn naam is Dick Preesman. Ik ben in 1964 geboren in het kunstenaarsdorp Laren N-H. Sinds 1990 werk ik daar als zelfstandig kunstenaar. In de loop der jaren exposeerde ik mijn werk in o.a. Canada, USA, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, België, Italië, Zwitserland en natuurlijk ook in Nederland. Als decorateur en decorbouwer werkte ik achter de schermen mee aan verschillende tv-programma’s. Daarnaast gaf ik vanaf de jaren ’90 les in decoratief schilderen, organiseerde ik exposities in mijn eigen galerie, bedacht ik het project ‘Tussen Kunst & Kids’ voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij) en was ik lid van de kunstcommissie in de BEL gemeenten (Blaricum, Eemnes, Laren). Op dit moment ontwerp ik, naast mijn schilderkunst, ook rouwkaarten en ben ik als bestuurslid betrokken bij Stichting Celebritrees. Daarnaast ben ik ook trotse vader van twee prachtige dochters. Hun toekomst, vanwege het klimaat, baart mij steeds meer zorgen. In de zomer van 2018 had ik het idee om daar iets aan te gaan doen. Met mijn passie voor cultuur, natuur en educatie ontstond het idee om het project ‘Birds & Beezzz’ te gaan realiseren. Zonder insecten zijn wij als mens kansloos en zij moeten nu geholpen worden om te kunnen overleven. Bomen zijn voor mij, behalve dat ze prachtig zijn om te schilderen, ook heel belangrijk. Voor mijn huis in Eemnes staat een droom van een boom waarin steevast een familie uilen woont. Ik moet er niet aan denken dat zo’n boom zou worden om gekapt. Die uilen zullen nog wel een andere pleisterplaats kunnen vinden maar ons uitzicht en de broodnodige schaduw die we gedurende de steeds warmere zomers van die boom mogen ontvangen…die wil ik echt niet missen. Stichting Celebritrees sloot met haar missie, zoveel mogelijk (levens)bomen planten d.m.v. unieke projecten, perfect aan bij mijn Birds & Beezzz plan. Beide projecten hebben we weten te integreren en inmiddels in Eemnes gerealiseerd. De wereld mooier en beter maken is wat mij als kunstenaar elke dag motiveert. Mijn levensboom blijkt de Haagbeuk te zijn waarvan de sleutelwoorden
‘goede smaak’ en ‘loyale vredestichter’ zijn’. Daar herken ik mij wel in!

https://www.dickpreesman.com/

Documenten